Introducció

Primer de tot ens agradaria dir que El sexe a Roma no va ser la nostra primera elecció com a tema per elaborar el treball de recerca. A final de curs vam escollir com a tema la pervivència de la mitologia grega a la literatura, ja que ens agrada molt llegir i la mitologia grega. El cas és que ens vam adonar que grans autors escrivien i utilitzaven com a referents per crear les seves obres la mitologia clàssica i això ens va cridar l’atenció, fins a tal punt que vam decidir intentar mostrar la pervivència que hi havia a moltes obres conegudes respecte a la mitologia grega.

Tot i això, a l’hora d’elaborar el treball, ens va costar molt trobar un fil que ho enllacés tot i vam decidir fer un canvi de tema. De totes maneres, el bloc que vam obrir continua obert es diu El Fil del mite grec. Hi ha dos programes de ràdio que vam fer aquest estiu i que pensàvem utilitzar com a part pràctica, però finalment s’ha quedat com un apunt més del bloc.

La idea de fer el treball sobre El sexe a Roma va sorgir de manera espontània. Jo, l’Alma Bergel, em vaig interessar molt per aquest tema quan vaig anar a la primera exposició del Sexe a Roma organitzada per Arqueoxarxa al museu de Badalona. Vaig fer un apunt al bloc Aracne Fila i Fila on vaig fer un article sobre els trets mes característics que vaig trobar a l’exposició, es diu Una Magna Celebratio remullada i alhora pujada de to!. El cas és que la meva companya Paula Franco es va interessar molt en el meu article i parlant vam decidir fer el treball sobre aquest tema que ens semblava molt interessant.

Una altra motivació per fer el treball sobre El sexe a Roma, va ser que sovint no veiem treballs com aquest i ens sembla que parlar de sexe sempre crida l’atenció a la gent, tot i això, ningú s’atreveix a dur a terme un treball com aquest.

Normalment la societat actual tendeix a pensar que els romans vivien la sexualitat d’una manera molt més oberta i sense tabús que l’actual. Sabem amb certesa que moltes pràctiques sexuals actuals no eren acceptades pels romans i també sabem que moltes pràctiques sexuals acceptades pels romans no ho són a l’actualitat o als anys 60. El que sabem o ens podem imaginar sense començar la investigació, és que en comparació als anys 60 la societat romana vivia la seva sexualitat d’una manera més lliure i oberta, amb menys complexes i prohibicions. En canvi a l’actualitat, si no fem la recerca, no sabem amb certesa si realment els romans tenien més o menys problemes a l’hora de dur a terme determinades pràctiques sexuals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada