La prostitució

Podem definir la prostitució com l’acte de participar a activitats sexuals o fer el sexe a canvi de diners o béns econòmics. La prostitució pot ser tant heterosexual com homosexualDiuen que la prostitució és l’ofici més antic de la història.

La prostitució a la Roma clàssica era entesa com un bé social i necessari.

Aquesta s’exercia als lupanars (prostíbuls). La paraula lupanar, sorgeix a Roma, prové del terme “lupa lupae”, lloba, i serveix per designar a les dones que es dediquen a la prostitució. Potser l’encarregada d’amamantar als bessons Ròmul i Rem era prostituta en comptes d’una lloba. A Pompeia hi havia el lupanar més conegut i ben conservat, una companya va fer un article sobre aquest present al bloc Aracne Fila i Fila.

Com a treball acceptat i regulat, les prostitutes havien de pagar els seus impostos. Aquests impostos formaven una significativa part dels impostos de l’Estat.

coins-9[2]--478x270

Les prostitutes duien a terme activitats sexuals tabús de l’època o degradants per a qualsevol altre ciutadà, com la fel·lació, i en el cas dels homes com el cunnilingus o la submissió. Aquests homes que es prostituïen s’anomenaven luperci.

Encara que la prostitució estigués reconeguda com un ofici més i acceptada, ser prostituta o prostitut t’abstenia de determinats drets dels quals gaudien els ciutadans, com per exemple votar.

Pel que fa als anys 60 i a l’actualitat, a Espanya, la prostitució ha estat considerat un ofici en certa manera “humiliant” i considerat degradant per qualsevol dels dos gèneres que la practiqui. Aquest ofici, a diferència de l’època romana, està prohibit per l’estat.

Moltes prostitutes, volen que el seu ofici és reguli, per tenir seguretat social i gaudir de drets que tots els oficis tenen. Moltes d’elles defensen la seva regulació dient que estan exposada a tot tipus de maltractaments i vexacions.

2 pensaments sobre “La prostitució

  1. És ben cert que aixó de la prostitució és el treball més antic de tots, a diferencia d’ara abans totes les dones que es dedicaven a aixó estaben a un prostíbul i pagaven els seus impostos, a día d’ara moltes d’aquestes són explotades i utilitzades per mafies per aconsguir diners a través d’elles. Una altra de les diferencies és la manera de qualificar aquest treball abans era un més, i ara tal com diu l’apunt un d’humiliant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada