Valoració personal

Alma Bergel: La veritat és que m’ha resultat un plaer fer aquest treball. El sexe és un tema que crida molt l’atenció i quan vaig anar a l’exposició del sexe a Roma, em vaig sorprendre veient totes les diferències i semblances que tenien els romans amb nosaltres.

El problema més important que vam tenir, en la meva opinió, va ser trobar aquella informació que fos certa, ja que hi havia molta cosa a internet sobre el sexe a Roma, però molta informació estava equivocada, o no pertanyia a l’època en la qual estàvem interessades. Sempre cal anar a les fonts: els textos escrits en llatí i les obres d’art (pintures parietals, escultures, mosaics, llànties…)

La veritat és que un cop hàgim presentat aquest treball al tribunal, m’agradaria que el bloc no es quedés aquí, i que continués creixent, ja que hi ha moltíssima informació, textos, objectes sexuals, imatges, etc, que m’agradaria poder mostrar a tothom.

Paula Franco: Estic molt orgullosa de fer el bloc sobre el “Sexe a Roma” perquè  proporciona una informació explícita sobre un tema que per a determinades persones és tabú.

Crec que si l’ésser humà no hagués viscut una època on el poder absolut el tenia la religió i l’església, no veuríem malament totes les pràctiques i conductes sexuals que en l’Antiga Roma  estaven acceptades.
Jo sóc la primera que fent recerca, depenent del que llegia m’impactava bastant com la zoofília, però també penso que tot el que feien no ho puc jutjar com a malalties sexuals o com a una societat depravada perquè és una cultura diferent i tot el que feien tenia una justificació.

A més, igual que la societat actual segueix estan influenciada per la religió, que per cert, tenim un patró de castedat i bondat com la Verge Maria i Jesús, els ciutadans i ciutadanes de Roma estaven influenciats per déus molt humanitzats: bons, divertits, perversos, tafaners, envejosos, etc. I com no, el sexe hi apareix i de fet, existien festes sexuals dedicades a determinades divinitats com Bacus.

Per tant, pot ser, si no estiguéssim tan marcats pel cristianisme (en el nostre cas), hi ha  la possibilitat que tinguéssim una altra mentalitat sobre el sexe en general .

No pretenc influenciar  a cap persona, l’Alma tampoc és clar, però m’agradaria que tot aquell que es llegís els articles publicats, reflexionés, com jo ho he fet, i pensés si realment eren tan depravats com sembla.

Respecte el bloc, estic d’acord amb la meva companya, una vegada hem començat i veient que els resultats són satisfactoris, aquesta pàgina web no es pot quedar igual.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada