Exposició itinerant El sexe a l’època romana

El sexe a l’època romana, és la primera exposició organitzada per l’Arqueoxarxa  que agrupa els principals museus d’arqueologia i jaciments museïtzats de Catalunya. Està dirigida i coordinada pel Museu de Badalona, on va ser presentada de l’11 d’abril al 30 de juny. Va iniciar la seva itinerància al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, després van traslladar-se al museu de Gavà i el passat 5 de desembre a Granollers, on estaran fins al 23 de febrer. Del 15 de març fins al 25 de maig es podrà visitar al Museu de la Noguera.

Durant l’exposició, el visitant pot conèixer com era realment la vida sexual dels romans. Aprendre sobre la seva sexualitat, els seus tabús, que molta gent creu que no tenen, i la seva doble moral.

Les imatges dels frecos explícits, les llànties i les peces estan contextualitzades amb autors com Ovidi, Sèneca, Plaute o Suetoni.

També, gràcies a citacions de l’Ars Amatoria d’Ovidi, el visitant pot conèixer l’art de la seducció, el sexe en el matrimoni, diferents maneres de fer l’amor, les relacions extramatrimonials, la sexualitat dels déus i les diferents pràctiques sexuals que duien a terme els romans.

Com ja he dit a l’article sobre la visita al Museu de Gavà, aquesta exposició ha tingut molt ressò entre el públic jove i adult. S’han fet diferents articles publicats a diaris, internet, blocs, etc. Parlant sobre l’exposició i fent diferents crítiques. El Periódico té un article on fan la presentació de l’exposició, que serveix de font per a l’article publicat a Arkhaiox, una pàgina web sobre arqueologia i món antic.  A la coneguda web Hoy es arte també parlen sobre l’exposició i el contingut d’aquesta.                                                                                                                                                                                                                     M.Carmen Diez Carrera també publica al seu  Facebook una galeria d’imatges sobre l’exposició al Museu de Badalona.                                                                                                                          

Pel que  fa la premsa escrita, la revista Sans Soleil publica un article sobre Pompeia i el sexe, i l’Ars Amatoria d’Ovidi. També hem trobat a la xarxa un treball molt interesant sobre l’Ars Amatoria que es diu: ¿Como ligaban los antiguos romanos?. A més la revista Saguntina també té un article sobre la seducció femenina.                                                                                                                                                                                                                                                          Tanmateix, Sebastià Giralt va publicar a l’octubre un article sobre l’exposició a Gavà al seu bloc Els dies de Dèdal. Al mateix article, inclou la seva opinió sobre l’exposició, que creu que  en quant a les citacions literàries és bastant modesta, ja que no posen les citacions originals, i creu que el recull de peces no són gaire nombroses ni destacades.

Tot plegat ens ha portat a fer la nostra recerca.

Un pensament sobre “Exposició itinerant El sexe a l’època romana

  1. Aquesta exposició, que vàrem tornar a veure el 2016 a Mataró, encara volta!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada